Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek czekoladowy z wiśniami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1001
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1001
Składniki
Ciasto cytrynowe upiecz w podłużnej foremce według przepisu podanego na opakowaniu. Wystudź, a potem potnij w cienkie plasterki.
Mąkę przesiej ze szczyptą soli i kakao. Dodaj zimne masło pokrojone na kawałeczki, cukier i cukier waniliowy. Rozcierając wszystkie palcami, szybko zagnieć kruszonkę.
Blachę (32 x39 cm) posmaruj tłuszczem. Na spód nasyp połowę kruszonki. Dobrze dociśnij ją dłonią. Pozostałą kruszonkę włóż do lodówki.
Przygotowany spód posmaruj konfiturą i przykryj plasterkami ciasta cytrynowego. Lekko je dociśnij, a potem skrop likierem. Wiśnie osącz z zalewy. Owoce rozłóż równomiernie na cieście. Wierzch posyp pozostałą kruszonką.
Placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz około 60 minut. Gotowe ciasto wystudź. Oprósz cukrem pudrem.
ok. 2 godz., 1 porcja ok. 420 kcal.Źródło: Tina