Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z dużą ilością świeżych czereśni i czekoladową kruszonką. Szybkie i pyszne.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 284
Składniki
Czereśnie umyć, oderwać gałązki, ew. wydrylować. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i wyskrobać ziarenka.
Masło utrzeć z wanilią i cukrem na puszystą masę. Pojedynczo dodawać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy maślano-jajecznej. Delikatnie wmieszać czekoladki kawowe.
Masło na kruszonkę pokroić w kostkę, a następnie zagnieść z mąką, kakao i cukrem. Odstawić do lodówki.
Ciasto ucierane przełożyć do formy, rozłożyć na całej powierzchni ciasta czereśnie. Równomiernie pokruszyć kakaowe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 min. Po upieczeniu ostudzić i ew. przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego :)