Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża drożdżówka... zawsze smaczna;)))))
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 210
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 55
...ale pyszny.
Odsłon: 120
Składniki
Do miski wsypać mąkę i wyrośnięty rozczyn(niewielka ilośc mąki,drożdże trochę ciepłego mleka oraz cukier).Jajka utrzec z cukrem i wlać do mąki,wyrabiać ciasto dolewając resztę ciepłego mleka.Następnie wlać roztopioną margarynę i wyrabiać aż do wchłonięcia tłuszczu.Pozostawić do wyrośnięcia.
Przemielony ser połączyś z cukrem żółtkami,mąką ziemniaczaną,aromatem.Dokładnie wymieszać.Na koniec dodać namoczone wcześniej rodzynki.
Składniki na kruszonkę szybko wyrobić w rękach.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na blaszkę,na ciasto wyłożyć masę serowo-rodzynkową.Na górę ciasta wysypać kruszonkę.Piec około 40 min w 180stC.