Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie, wilgotne, cynamonowe ... to co tygryski lubią najbardziej :-)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Jajka utrzeć na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać olej, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon, nadal ucierając. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, ananasy pokroić w kostkę. Do ciasta dodać marchew, wiórki kokosowe i ananasa, wymieszać dokładnie łyżką. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Ciasto piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz. (do tzw. suchego patyka). Smacznego :-)