Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek maślany z powidłami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Blachę do pieczenia 35 x 40 cm wyłóż pergaminem. Piekarnik rozgrzej do temp. 175°C. Śmietanę przelej do miseczki. Kubek po śmietanie umyj i wytrzyj do sucha. Będziesz mogła odmierzać nim inne potrzebne .
Śmietanę ubij mikserem, dosypując stopniowo kubeczek cukru, cukier waniliowy i szczyptę soli. Bitą śmietanę połącz z jajkami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość szybko wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy. Wstaw do piekarnika, piecz 15 minut.
W tym czasie w rondelku roztop masło, dolej do niego mleko, dodaj pół kubeczka cukru. Wsyp płatki migdałowe i dobrze wymieszaj.
Wyjmij ciasto z piekarnika. Na wierzch placka nałóż łyżeczką porcję powideł, później posmaruj masą maślano-migdałową. Piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Twój Styl