Do góry

Dania główne Przepis na:

placek niby po węgiersku

placek niby po węgiersku

Autor: anitka-k12

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 21.01.2010

Odsłon: 1605

pyszne placki ziemniaczane z warzywnym farszem POLECAM!!!

Składniki

  • ziemniaki na placki ziemniaczane, dowolna
  • FARSZ:
  • mięso np. łopatka, 0,5 kg
  • cebula, 2 szt.
  • warzywa meksykańskie, słoik
  • sos słodko-kwaśny, słoik
  • jogurt natulalny lub kwaśna śmietana, mały pojemniczek
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w małą kosteczkę posypać przyprawami tj. sól, pieprz i Delikat do mięs Krorr''a, troszkę majeranku - podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulkę

  2. Gdy mięso będzie miękkie dodać słoik warzyw meksykańskich (do kupienia w sklepach Biedronka cena ok 2,40 zł) i słoik sosu słodko-kwaśnego (też do kupienia w Biedronce cena ok. 3,00 zł)

  3. Upiec placki ziemniaczane wielkości całej patelni. Na pół placka położyć farsz i złożyć. Polać jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 21 stycznia 2010 szybki przepis podoba mi sie, zrobie na sobote...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń