Do góry

Dania główne Przepis na:

Placek po węgiersku

Przepis dnia 2011-10-07
Placek po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3470

Dodano:

Odsłon: 23479

niebo w gębie....:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąkę, pokrojoną w kosteczkę cebule, sól i pieprz. Usmażyć placki na oleju.

  2. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki. Wszystko podsmażyć. Dodać mąkę i smażyć aż mąka zrobi się lekko brązowa. Po tym czasie zalać wszystko 2 szklankami wody. i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać paprykę czosnek i wszystkie przyprawy. Dusić jeszcze 15 minut.

  3. Placki podawać polane gulaszem

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wnusia2007 24 października 2011 Pycha , w niedzielę była powtórka . Polecam .

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 30 września 2011 bardzo fajne danie,jak twierdzi Taura : niebo w gębie!

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 30 września 2011 mniam pychota właśnie dzisiaj robię na obiad,dodam jeszcze parę grzybków, palce lizać

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń