Do góry

Dania główne Przepis na:

Placek po zbójnicku

Placek po zbójnicku

Autor: martucha3

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 573

Dodano: 04.09.2010

Odsłon: 51730

Poprostu super...

Składniki

  • pieczarki, 30dag,
  • cebula, 1szt,
  • poakowanie mrożonych warzyw(np.włoszczyzny lub mieszanka meksykańska)
  • sos pieprzowy, 1op,
  • piersi z kurczaka lub wieprzowina
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWAĆ ciasto na placki ziemniaczane według własnego gustu .Usmażyć tyle duzych placków ile potrzeba.

  2. Pieczarki podsmażyć z cebulą pokrojoną w piórka i posypać papryką i wegetą .

  3. Włoszczyznę podsmażyć oddzielnie i gdy będzie miękie wymieszać z pieczarkami.

  4. Mięso pokroić na kawałeczki jak na gulasz i podsmażyć można posypać przyprawą do gyrosa ,wymieszać z warzywami.

  5. Przygotować sos ,na połowę placka nakładać warzywa z mięsem i polać sosem ,złożyc placek na pół i polac jeszcz po wierzchu sosem .....Smacznego!!!!!!!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 19 lutego 2012 Gotujemy dla siebie, więc po co sztuczności w postaci gotowców /sos ,mrożone warzywa - są przecież świeże , sezonowe / ? Nauczyłyśmy się chodzić na skróty , ale z kuchnią i jedzeniem domowym ma to niewiele wspólnego . Szkoda.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziaoo42 26 marca 2011 pychotka:) dziś zrobiłam to danie. Palce lizać

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 29 września 2010 Skorzystam z Twojego poysłu na dzisiejszy obiad, wygląda bardzo apetycznie =)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tommow 09 września 2010 mrożonka meksykańska,pierś z kurczaka i sos w proszku = placek pozbójnicku. Gratuluję.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

akwilon 09 września 2010 pychotka,sam często to robię-jest bardzo smaczny :)))))

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

martucha3 05 września 2010 zapewniam że tak samo podają w restauracjach i szybko znika z talerza ,ale każdy robi według swojego gustu...

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

helen4 05 września 2010 nie radziłam bym polewania jeszcze sosem, bo placek szybo zmięknie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vesola 04 września 2010 ciekawie się zapowiada musi być smaczne. Przepis na 5

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń