Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek serowo-makowy"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
1. Spód: ciasta szybko zagnieć na kruszonkę. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsyp 2/3 kruszonki, mocno ją dociśnij dłonią do dna formy. Masę makową rozsmaruj na spodzie z kruszonki.
Masa serowa: jajka rozbij, od dziel żółtka od białek. Twaróg utrzyj z olejem, cukrem oraz żółtkami. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz sok cytrynowy. Białka ubij na sztywno, połącz z serem.
Masę wyłóż na warstwę z maku. Jabłka obierz, oczyść, potnij na cienkie cząstki. Ułóż na masie serowej. Natychmiast posyp je pozostałą kruszonką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 °C. Piecz ok. 50 minut. Przed podaniem placek oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj