Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek winogronowy"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 419
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 419
Składniki
Wszystkie na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać resztę składników, szybko zagnieść i włożyć do lodówki na godzinę.
Ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec na złoty kolor w nagrzanym do 200oC piekarniku.
Winogrona umyć, oberwać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Przygotowane owoce wyłożyć na podpieczone ciasto.
Przygotować kruszonkę: mąkę zagnieść z masłem i cukrem, rozkruszyć na winogrona. Piec dalej przez ok. 35 minut.
ok. 65 minut
Do kruszonki warto dodać rozgniecione lekko w dłoni płatki migdałowe i kilka kropli ulubionego olejku.Źródło: Twoje Imperium