Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciacho bardzo proste, jak i mało pracochłonne:D a co najważniejsze PYSZNE!! Przepis na DUŻĄ blachę;)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, 4 żółtek, margaryny, cukru wamiliowego oraz proszku do pieczenia. Podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. 1/3 włożyć do zamrażalnika, zaś 3/4 wyłożyć na blachę.
Wiśnie odsączyć z soku i ułożyć na cieście. Z białek ubić sztywną pianę dodając 1/2 szkl. cukru i 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Pianę wyłożyć na wiśnie, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach zmrożone ciasto. Piec przez ok.50 minut w temp. 180 stopni. Upieczony placek wystudzić i obsypać cukrem pudrem.