Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek z jabłkami z bezowym wierzchem. Idealny!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 109
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
4 żółtka i jedno jajko dodać do mąki. Wsypać cukier puder, proszek do pieczenia i śmietanę. Smalec i margarynę drobno pokroić i "ciachać" nożem, aż wszystko się połączy. Ugnieść ciasto.
1/3 ciasta odjąć i włożyć do zamrażarki. Pozostałe 2/3 do lodówki na około 1 godzinę.
Ciasto wyjąć z lodówki i ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w 180C przez 15min. W między czasie ubić pozostałe białka z 3/4 szkl. cukru i kisielem. Porada: Jeśli kisiel jest już słodzony zmniejszyć ilość cukru do pół szkl. Na podpieczone ciasto ułożyć jabłka a na jabłka pianę z białek. Wyjąć pozostałą część ciasta z zamrażarki i "porwać" na pianę.
Piec w 180C przez 30 minut. Piana musi nabrać brązowawego koloru. Smacznego!