Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z jabłkami i budyniem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 866
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 593
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 866
Składniki
Połącz mąkę i cukier. Dodaj zimne masło. Posiekaj nożem. Dodaj żółtka i cukier waniliowy. Ugnieć i dodaj trochę wody, jeśli ciasto jest suche. Rozwałkuj, rozłóż w formie. Wstaw do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przygotuj budyń na mleku, ostudź.
Ciasto nakłuj widelcem i piecz ok. 12 min. Dwa jabłka obierz i zetrzyj, 1 pokrój. Na upieczonym cieście rozłóż starte jabłka, wylej budyń. Ułóż na nim jabłka. Oprósz cynamonem i brązowym cukrem. Piecz przez ok. 30 min. Ostudź w lodówce.Źródło: Świat kobiety