Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu szarlotka i sernik to podstawa – mąż jest ich smakoszem. Nie lubię monotonii w kuchni dlatego szukam coraz to nowych przepisów na te dwa ciasta. Ten placek jest przepyszny, choć mocno słodki. Jeśli wolicie ciasta mniej słodkie, wystarczy dodać trochę mniej cukru.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 109
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 109
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 716
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 31
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 383
Polecam.
Odsłon: 441
Składniki
Zagniatamy ciasto (jeśli jest za twarde dodajemy więcej śmietany) i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy je z bakaliami, cukrem i cynamonem, a następnie wykładamy na ciasto. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W międzyczasie ubijamy na sztywno białka z cukrem, które wykładamy na ciasto (po 45 minutach pieczenia) i pieczemy jeszcze 15 minut (aż nasza piana się zrumieni). I gotowe :)