Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z kruszonką"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2649
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 199
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3326
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2649
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 326
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 199
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3326
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Masło ucieram z cukrem pudrem. Łączę z kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam wprost do masy, mieszam.
Tortownicę wykładam pergaminem. Przekładam do niej ciasto. Truskawki płuczę, wyjmuję szypułki. Owoce rozkładam na cieście.
Zagniatam wszystkie kruszonki. Kokosową kruszonką równomiernie posypuję wierzch ciasta. Piekę je godzinę w temperaturze 180 st.
<strong>Przepis nadesłała pani Mirosława Zięba z Hrubieszowa</strong>Źródło: Tina