Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z kruszonką z porzeczkami i agrestem"
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9171
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 23
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10450
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 30
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9171
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 23
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10450
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 20
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 30
Składniki
Odkrój 50 g masła, zmiksuj z czterema łyżkami cukru, orzechami. Wymieszaj delikatnie z owocami.
Osobno zmiksuj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj jajka, 200 g cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, 200 g masła i jogurt. Zmiksuj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Ciasto wyłóż na blachę, równomiernie rozłóż owoce. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. 4 Przygotuj kruszonkę z podanych składników. Możesz ją wymieszać, siekając nożem, lub rozcierając palcami. Wyłóż kruszonkę nad podpieczone ciasto i wstaw je jeszcze na kwadrans (sprawdzaj co jakiś czas, czy ciasto się nie przypala, kruszonka dość szybko się rumieni).Źródło: Olivia