Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla tych, którzy lubią kokosowe wariacje. przepis mojej koleżanki.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 159
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 60
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 18
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 159
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 60
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 18
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier /1,5 szklanki/, żółtka, olej, mąkę /1,5 szklanki/, kakao, proszek do pieczenia. Piec ok 40 min.
MASA: Szklankę mleka zagotować z cukrem /0,5 szklanki/ i cukrem waniliowym. Do drugiej szkl. mleka dodać kokos i mąkę /3 łyżki/, wymieszać wlać na gotujące mleko z cukrem. Margarynę utrzeć, dodać ostudzony budyń kokosowy.
Placek przekroić na pół, posmarować dżemem, na to masa i druga część placka. Na górę dżem i masa. Posypać kakao lub startą czekoladą.
SMACZNEGO!