Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z migdałową kruszonką"
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 419
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1433
Mam dziś dla Państwa super pomysł na szybkie słodkości na przykład do kawy z...
Odsłon: 146
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 419
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10447
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1433
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie, nie przerywając ucierania, dodawaj kolejno żółtka, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie domieszaj do ciasta. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie cienko rozsmaruj przygotowane ciasto.
Śliwki umyj, wytrzyj do sucha. Owoce rozetnij i usuń pestki. Połówki śliwek ułóż na cieście. Przygotuj kruszonkę: ciasteczka migdałowe pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z cynamonem i brązowym cukrem. Dodaj miękkie masło. Szybko zagnieć kruszonkę. Posyp nią owoce.
Przygotowany placek wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz około godziny. Wystudź. Podawaj np. z kleksem śmietany kremówki ubitej z cukrem waniliowym.Źródło: Naj