Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z owocami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
ciasta dokładnie wymieszaj. Podziel na dwie części. Jedną wyłóż na blaszkę o wymiarach 24 na 36 cm. Drugą przełóż do zamrażalnika. Jabłka i gruszki obierz, zetrzyj na tarce. Zasyp cukrem i cynamonem, odlej sok. Brzoskwinie pokrój i dodaj do masy.
Na ciasto wyłóż masę owocową. Drugą część ciasta zetrzyj na tarce. Wierzch posyp migdałami. Piecz 50 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Teresa Murowana mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień