Do góry

Desery Przepis na:

Placek z Rabarbarem

Placek z Rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 289

Dodano:

Odsłon: 24890

Po prostu - pyszne!

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 szkl.mąki krupczatki,1 kostka margaryny, 5 łyżek cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy--te wszystkie składniki posiekać i dodać do nich 5 żółtek i 3 łyżki śmietany gęstej. Zagnieść.

  2. 1/5 ciasta odłożyć na kruszonkę, a 4/5 ciasta wyłożyć na blachę. ( 25x35)

  3. Następnie na ciasto dajemy pokrojony rabarbar. Na owoce wykładamy ubitą pianę z 5 białek,z 1 szklanki cukru i z 2 budyniami waniliowymi. Na wierzch robimu kruszonkę z tej 1/5 ciasta która wczesniej była odłożona.

  4. Pieczemy w tem. 175-180 stopni. 40 minut.SMACZNEGO!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 28 kwietnia 2012 weroni30 tak szczerze pisząc nie wiem czy mozna mąke krupczatkę zastąpić zwykłą- nigdy nie próbowałam. Zawsze robiłam na krupczacce. Polecam ci ten przepis bo jest na prawdę rewelacyjny:) Ja właśnie dzisiaj je robię gdyż mam już rabarbar:) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 22 kwietnia 2012 uwielbiam rabarbar - ale trzeba trochę poczekać-do ulubionych.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

weroni30 19 kwietnia 2012 mam pytanie:)
czy moge zastapic make krupczatke zwykla maka?mieszkam za granica i kurcze nie mam mozliwosci kupienia krupczatki:(
Ten przepis jest suuuper i chetnie bym go wyprobowala:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

susi 28 czerwca 2011 Budyn ma być w proszku(też miałam obawy,ale spoko!)ale blacha ma być mniejzsa o jakieś 10 cm.placek super ,rewelka ,dziś upiekłam!!!dzięki za dobry przepis!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

susi 28 czerwca 2011 TAK MA BYC SUCHY BUDYŃ ,ALE FORMA MA BYC MNIEJSZA O JAKIES 10 CM. .DZIŚ UPIEKŁAM ,UDAŁO SIE REWELACYJNIE!!!! SUPER PRZEPIS!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 20 czerwca 2011 Białka ubijam z cukrem, wsypuję proszek budyniowy jeszcze trochę ubijam i wykładam pianę na rabarbar. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agolinka2010 19 czerwca 2011 Białka ubijam z cukrem, wsypuję proszek budyniowy jeszcze trochę ubijam i wykładam pianę na rabarbar. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jacekw57 16 czerwca 2011 Takie pytanie już tu padło ale tak trudno mi w to uwierzyć, ze zapytam dla pewności jeszcze raz: budyniowy proszek po prostu wysypuję na warstwę piany? A jak to się upiecze? Proszę o wyrozumiałość i ponowną dokładną odpowiedź. Pozdrawiam - Jacek

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 09 czerwca 2011 Mam pytanko ten budyń mam zrobic według przepisu czy sam proszek wymieszac?? chcę to zrobic z truskawkami mysle że powinno wyjśc.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń