Do góry

Desery Przepis na:

Placek z truskawkami i galaretką

Placek z truskawkami i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2156

Dodano:

Odsłon: 5059

Na niedzielny deser.

Składniki

  • -Jajka - 8 szt
  • -Mąka - 8 łyżek
  • -Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • -Margaryna - kostka
  • -Budyń śmietankowy - 1 szt
  • -Cukier - 12 łyżek
  • -Galaretka truskawkowa - 2 szt
  • -Truskawki - 1 kg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek, ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. WYMIESZAĆ.

  2. Wyłożyć na blachę (25X40) wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 20 minut.

  3. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Lekko wystudzić i miksować z margaryną i pozostałym cukrem, aż powstanie kremowa konsystencja.

  4. Masę wyłożyć na upieczony placek, na wierzchu poukładać truskawki i polać ściętą galaretką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń