Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosty sposób wykonania,pyszne ciasto własnie na ten czas.
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5073
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32665
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 346
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 235
Składniki
Zółtka,cukier,margarynę dobrze zmiksować na puszystą masę.
cały czas miksując dodawać po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia i ciepłe mleko.
na koniec ubić białko i łyżką delikatnie połączyć z ciastem.
ciasto wylać na blachę wyłozoną papierem do pieczenia i wstawić do zimnego piekarnika.
piekarnik włączyć do 190 stopni i piec ok 35 minut.
Galaretki przyrządzić wg przepisu. ! Jedną w osobnym naczyniu. Kiedy zacznie tężeć galaretka, ubić śmietanę i połączyć. Połozyć na przestudzony placek
położyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.