Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek podobny jest do murzynka, ale w smaku jest lepszy. ;)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7276
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7276
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 190
Składniki
Margarynę rozpuścić z cukrem, kakao, wodą i winem - zagotować 2-3 minuty. Ostudzić.
Po ostudzeniu, dodawać stopniowo żółtka i mieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Białka ubijamy osobno na sztywno. Gdy wszystko mamy już wymieszane dodajemy ubite na sztywno białka i lekko mieszamy. Wylać na brytfankę i pieczemy ok. 45 min, w 170 st. C. Smacznego.