Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 119
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 37
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 568
Polecam.
Odsłon: 119
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 37
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 568
Składniki
stopić tłuszcz, przestudzić. śliwki umyć, osuszyć, przeciąć przez pół, wyjąć pestki
cukier z jajkami i cukrem waniliowym zmiksować
dodać stopiony i wystudzony tłuszcz i dalej miksować
mąkę z proszkiem przesiać przez sitko do masy i miksować
utartą masę wlać do wysmarowanej tłuszczem do tortownicy np o średnicy 28 cm
na masie układać kręgami śliwki
włożyć do rozgrzanego piekarnika (ok 200 stopni), piec 35-45 minut, sprawdzić patyczkiem, gdy ciasto nie przylega do patyczka-wyjąć
po ostudzeniu posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi - cynamonem