Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ze słodką polewą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 21
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Oddziel białka od żółtek i ubij na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Następnie dodaj żółtka i mąkę, ostrożnie, aby piana nie opadła.
Natłuść formę i wyłóż dno papierem do pieczenia. Przełóż ciasto. Piecz 30-40 minut.
Podpraż posiekane orzechy na suchej patelni. Dodaj sok z pomarańczy i miód. Podgrzewaj 1-2 minuty, mieszając. Pokrojone ciasto polewaj ciepłym syropem z orzechami, udekoruj jogurtem.Źródło: Olivia