Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek ziemniaczany zbójnicki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 263
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki zetrzyj razem z cebulą na tarce o małych oczkach. Dodaj mąkę, jajka, sól i pieprz. Wymieszaj i usmaż duże placki.
Mięso mielone podsmaż na suchej patelni i przełóż do garnka.
Posiekaną cebulę zeszklij na oleju. Następnie dorzuć paprykę i smaż kilka minut. Dołóż warzywa do mięsa.
Zalej całość przecierem, dosyp przyprawy i dodaj drobno pokrojone ogórki z czosnkiem.
Nałóż farsz na placki, złóż je na pół i posyp szczypiorkiem.
<strong>Małgorzata Pankiewicz z Gowina</strong>Źródło: Super TV