Do góry

Desery Przepis na:

Placek żydowski

Placek żydowski

Autor: madzikcho

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 570

Dodano: 30.01.2010

Odsłon: 16488

Szybko, łatwo i smacznie ;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wrzucić wszystkie składniki do miksera i dokładnie wymieszać.

  2. Wylać na natłuszczoną i wysypaną kaszą manną blachę (duża).

  3. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 40 minut.

  4. Ostudzone ciasto polać polewą (przepis na opakowaniu). SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzikcho 10 grudnia 2012 ambiwalentna nie mam pojęcia dlaczego Twoje ciasto opadło - moje za każdym razem wychodzi jak na zdjęciu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ambiwalentna 09 grudnia 2012 ech, dopóki ciasto było w piekarniku wyglądało fantastycznie, ale po wyjęciu bardzo opadło, czy ktoś może mi powiedzieć co mogłoby być tego powodem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulkaaa 04 kwietnia 2012 Na prawdę smakuje wspaniale i robi się niezwykle łatwo i szybko. Polecam.
A do tego w miarę niedrogie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 maja 2011 Ale apetyczne ciacho...Do wypróbowania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 07 maja 2010 m_isia1 ostatnio piekłam w blaszce 26x36 i było OK. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

m_isia1 05 maja 2010 blaszka ma mieć wymiary 25x40?czy może mniejsza?pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 06 lutego 2010 bardzo mnie to cieszy natasza ;)))) życzę miłego "pichcenia" pozdrawiam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natasza 06 lutego 2010 ciasto zrobiłam i jest fantastyczne , dzisiaj robię powtórkę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 03 lutego 2010 milkaplp cieszę się, że ciacho smakuje ;) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń