Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki bananowe

Placki bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3079

Dodano:

Odsłon: 8812

Sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa i bananów. Szybkie do zrobienia i tanie. Polecam na śniadanie bądź na podwieczorek.

Składniki

  • banany- 5 szt.
  • bułki- 2 szt.
  • mleko- szklanka
  • brązowy cukier- 3 łyżki
  • tłuszcz do smażenia
  • Jogurt naturalny
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczywo zalej mlekiem. Banany rozgnieć widelcem. Dodaj cukier i bułki. Dokładnie połącz ze sobą. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Podawaj na ciepło polane jogurtem naturalnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 24 maja 2017 Ciekawy prosty przepis. Z chęcią spróbuję:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń