Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki świetnie nadają sie dla dzieci - chociaz nie tylko :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 163
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 347
Składniki
Ugotowany ryż wsypujemy do miski, dodajemy jajko, mąkę, sodę. Na tarce o drobniutkich oczkach ścieramy marchew i dodajemy do ryżu. Wlewamy mleko - tyle aby ciasto było półpłynne. Do smaku dodajemy troszkę soli i cukru. Dokładnie mieszamy albo miksujemy.
W garnku podgrzewamy przecier jabłkowy. Dodajemy cukier (przecier powinien być słodszy od placków). Ewentualnie dodajemy cynamon.
Smazymy placuszki na oliwie do uzyskania złotego koloru na średnim ogniu.
Na każdy placek nakładamy przecier jabłkowy. Danie podajemy ciepłe. Przepis mam od koleżanki której dzieciaczki się tym zajadają. Mozna użyć również dżemu.