Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki cukiniowe z natką pietruszki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 60
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Cukinię umyj (nie obieraj) i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dosyp łyżkę soli i odczekaj pół godziny, aż warzywo puści sok.
Następnie dodaj jajko, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz.
Natkę pietruszki drobno poszatkuj i dodaj do cukiniowej masy. Na koniec wsyp proszek do pieczenia i starty ser żółty. Całość dobrze wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj placuszki łyżką i smaż z obu stron do czasu, aż nabiorą złotego koloru.Źródło: Kurier TV