Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki dyniowe

Placki dyniowe

Autor: kasia-p

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 3085

Dodano: 09.11.2017

Odsłon: 1061

Placki można podawać z sosem, jogurtem, ketchupem. Doskonale smakują również posypane cukrem.

Składniki

  • dynia ok.1kg
  • jajka 2 szt
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • mąka pszenna ok. 1,5 szklanki
  • sól
  • olej
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oczyszczoną dynię zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

  2. Do dyni dodać posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, sól i mąkę. Wymieszać na jednolitą masę. Jeżeli jest za rzadkie dodać więcej mąki.

  3. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń