Do góry

Desery Przepis na:

Placki gryczane z łososiem

Placki gryczane z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Placki gryczane z łososiem"

Składniki

  • kilogram młodych dużych ziemniaków
  • 2 cienkie cukinie
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • łyżka mąki pszennej
  • mała cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 20 dag plastrów wędzonego łososia
  • kwaśna śmietana 18%
  • koperek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj razem z cukinią oraz cebulą na tarce o małych oczkach. Dopraw warzywa solą, poczekaj, aż puszczą sok i odciśnij.

  2. Dosyp mąkę gryczaną i pszenną, po czym dodaj jajka oraz przyprawy. Całość wymieszaj.

  3. Na mocno rozgrzanym oleju usmaż kolejno dość cienkie małe placki.

  4. Gdy będą gotowe, nałóż na nie po łyżce kwaśnej śmietany i plasterku łososia. Wierzch udekoruj gałązkami koperku.

  5. Przepis nadesłał: Jakub Paczkowski

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń