Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki pochodza z gazetki PP, wypróbowałam ... są naprawdę dobre. Trochę roboty*, ale warte tego smaku.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 90
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 172
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 444
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 90
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 172
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 444
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 265
Składniki
Smażymy po jednym dużym placku ziemniaczanym na osobę.
Pokrojone w duże kawałki pieczarki smażymy na tłuszczu, dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy.
Mięso kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na osobnej patelni razem z pokrojoną cebulą, aż mięso zbrązowieje. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu- jeśli trzeba.Dodajemy rosół, przyprawy i zioa. Dusimy 15 minut,dodajemy przecier pomid. Zagęszczamy mąką.
Na placek wykładamy kilka łyżek mięsa z sosem, składamy, na wierzch wykładamy pieczarki. Podajemy z surówka. Np. z kapusty kiszonej lub marchewki.