Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki jarzynowe

Placki jarzynowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12834

Dodano:

Odsłon: 7656

Mój kolejny autorski przepis na pyszne placki.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 szklanki kwaśnego mleka lub maślanki, jogurtu naturalnego
  • 1 marchewka
  • 1 por (biała część)
  • ½ selera
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka rozbełtać z kwaśnym mlekiem z solą i pieprzem do smaku. Mieszając dodawać porcjami mąkę z sodą i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na półgodziny. Marchewkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach a pora drobno posiekać. Warzywa połączyć z ciastem, kłaść łyżka placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń