Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy czasem ochotę na słodka przekąskę, nie trzeba od razu sięgać po czekoladę ;) Wystarczą te smaczne placuszki z jabłkiem na bazie maślanki ;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 106
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 106
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
Jaja ubić z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie wlać maślankę i zmiksować. Dodać mąkę i sodę oczyszczoną, połączyć mikserem na wolnych obrotach. Jabłka obrać ze skóry, wydrążyć środki i pokroić w plastry. Na rozgrzany tłuszcz łyżką kłaść ciasto, układać plastry jabłka i przykryć drugą łyżką ciasta.
Smażyć na złoty kolor z obu stron. Przy obracaniu trzeba uważać, by jabłko nie "wyjechało" ze środka. Najlepiej obracać dwiema łopatkami. Podawać polane sosem owocowym, u mnie śliwkowy :) Smacznego!