Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste do przygotowania placuszki. Można je jeść z dżemem, konfiturą lub marmoladą albo posypać cukrem pudrem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 208
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Jajko utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zsiadłe mleko i zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z sodą i solą i całość ponownie zmiksować. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą, dżemem lub marmoladą.