Do góry

Dania główne Przepis na:

placki po kowalsku

placki po kowalsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 1778

pycha i bardzo syte

Składniki

  • mieso np. łopatka ale może być różne, 1kg
  • papryka surowa może byc kolorowa, 4szt
  • ogorki kiszone, 4-5 średnich
  • groszek konserwowy, 1puszka
  • kukurydza konserwowa, 1puszka
  • cebule, 2-3 szt
  • pieczarki, 20-30 dkg
  • mąka, według uznania do zageszczenia
  • przyprawy takie jak dodajemy do sosu
  • żółty ser, 30dkg
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso pokroic w kostke przyprawic i podsmażyć rdodac poszatkowana cebule podsmazac chwile i zalac woda dodac przyprawy ja dodaje <wegeta,lisc laurowy pare ziarenek ziela angielskiego, lisc lubczyka oregano pieprz czrny i ziolowy czosnek majeranek> dusic az do miekkosci (w zaleznosci od miesa) poł godziny przed koncem duszenia wrzucamy reszte składnikow pokrojonych w kostke i dusimy razem az wszystko bedzie miekkie na koniec zageszczamy mąką pieczemy placki posypujemy serem żółtym i polewamy sosikiem. smacznego;]]]

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kajeczka 18 lutego 2010 Brzmi bardzo apetycznie. Muszę spróbować tych placków. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń