Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ryżowe w sosie pieczarkowym"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 51
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 23
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 41
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 51
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 23
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 41
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
Placki: olej rozgrzej w rondlu, wsyp ryż, podpraż. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Ostudź.
Do ryżu dodaj jajko, ser, natkę i 2 łyżki bułki tartej, przypraw, wyrób. Z masy uformuj placuszki (jeśli masa się nie klei, dodaj jeszcze łyżkę bułki tartej). Placki obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju z obu stron.
Sos: cebulę pokrój w kostkę, pieczarki na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Wlej pół litra wody, posyp majerankiem, zagotuj. Szklankę wody rozrób z mąką i śmietaną, wlej do pieczarek, zagotuj. Przypraw. Sosem polej placki.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie