Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki waniliowe z żurawiną"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi
Ryż ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru waniliowego. Ostudź.
Masło stop, ostudź. Do miski wlej mleko, mieszając, wsyp mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie połącz. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj. Dodaj masło, połącz. Placuszki usmaż na patelni na rozgrzanym oleju, kładąc łyżką niewielkie porcje ciasta.
Sos: żurawinę włóż do rondelka, wsyp cukier, wlej pół szklanki wody, zagotuj. Dodaj wymieszaną z niewielką ilością wody mąkę ziemniaczaną, połącz. Sosem polej placuszki.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie