Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki z cukinii z musem bobowym"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35863
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35863
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 244
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 279
Składniki
Cukinię umyj, obetnij końce i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soków i przełóż do miski. Wymieszaj ze startym parmezanem, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj jajko, całość wymieszaj. Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni mocno rozgrzej olej i usmaż placki.
Ugotuj bób na miękko w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i obierz z łupinek, zmiksuj. Do masy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw sokiem z cytryny, oliwą i chili. Całość połącz. Jeśli pasta jest gęsta, wymieszaj ją z przegotowaną wodą. Placki podawaj polane musem z bobu. Obok ułóż kawałki grillowanego boczku.Źródło: Na żywo