Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z Drobiu

Placki  z  Drobiu

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1415

Dodano:

Odsłon: 13740

Prosty i ciekawy mocno doprawiony Placek Drobiowy.

Składniki

  • 4 podwójne filety ( z pierśi kurczaka ), 1 Kg.
  • pieczarek, 250 gr.
  • sera żółtego ( jak kto lubi ), 200 gr.
  • cebule ( średnie ), 2 szt.
  • ząbków czosnku, 5 szt.
  • jajka, 3 szt.
  • łyżki majonezu, 2
  • płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 3
  • duże łyżki oleju, 2
  • zioła prowansalskie
  • wegeta
  • pęczek koperku, 1
  • pęczek natki pietruszki, 1
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Filety z kurczaka, potarty ser, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, pieczarki potrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka rozbić, białko osobno ubić później dodać żółtka i / razem zmieszać /. ► Do powstałej masy dodać pozostałe składniki: majonez, koperek, pietruszkę, zioła prowansalskie, mąke ziemniaczaną, olej oraz wegeta do smaku, smażyć z obu stron na oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń