Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z dyni"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 751
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Składniki
Dynię umyj, obierz i usuń z niej pestki. Rozdrobnij w malakserze na jednolitą masę lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Przełóż do miski, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, śmietanę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i smaż nieduże placki na złoty kolor z obu stron. Układaj na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.Źródło: Takie jest życie