Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12839

Dodano:

Odsłon: 830

Smaczne placki .

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę zalać niedużą ilością gorącej wody, ugotować do miękkości, odcisnąć i drobno posiekać. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z cebulą, dodać kapustę, jajka, przyprawy do smaku. Dodać mąkę i bardzo starannie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni, kłaść łyżką niewielkie placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń