Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy serek wiejski, mąka, jajka i proszek do pieczenia, żeby powstał pyszny obiad.
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 81
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 962
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 127
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 81
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 21
Składniki
Z serka wiejskiego odsączamy rzadką śmietankę i wlewamy ją do miski. Do tego wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sól i wbijamy jajka. Całość miksujemy na gładką masę (gdy jest zbyt gęsta, można dolać odrobinę mleka).
Do powstałej masy dodajemy serek wiejski i mieszamy łyżką. Masę na placki kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z miodem, dżemem, cukrem pudrem, nutellą, owocami, etc.