Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki z twarogiem i szczypiorkiem

Placki z twarogiem i szczypiorkiem

Autor: Kitka80

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 607

Dodano: 06.07.2017

Odsłon: 537

Lekkie i pożywne, po prostu przepyszne!

Składniki

  • 250 g twarogu
  • 125 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 5 łyżek mąki
  • szczypta soli,szczypta pieprzu
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni.
    Twaróg zmieszać z mąką, jajkami i kefirem.
    Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto wyjdzie raczej gęste.
    Dodać cebulę wraz z olejem, na którym się smażyła.
    Odstawić na 15 minut.
    Na koniec dodać posiekany szczypior, wymieszać i smażyć.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń