Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane

Przepis dnia 2017-02-27
Placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3414

Dodano:

Odsłon: 12367

Smak dzieciństwa. Można je podawać z kwaśną śmietaną. U mnie w rodzinnym domu jednak podawało się je zawsze tylko posypane cukrem.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obierz. Umyj pod bieżącą wodą.

  2. Połowę z nich zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Drugą część na tarce o małych oczkach.

  3. Ziemniaki odsącz z nadmiaru wody na sitku.

  4. Dodaj jajka, mąkę i startą na tarce cebulę. Dopraw solą i pieprzem.

  5. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po dwie łyżki masy. Smaż na złoty kolor z obydwu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń