Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 208

Dodano:

Odsłon: 13381

szybie, tanie, proste

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać. Zetrzeć wraz z cebulą na tarce o małych oczkach. Wymieszać z mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Smażyć placki na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z kwaszoną śmietaną i cukrem.

  2. Dla urozmaicenia smaku można dodać do masy ziemniaczanej pokrojony w kosteczkę boczek lub kiełbasę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń