Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepiej smakują niż tradycyjne.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1304
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1304
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć z nadmiaru soku. Paprykę oczyścić, rozdrobnić rozdrabniaczem do warzyw i połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, lub startą cebulę, przyprawić solą, papryką mieloną i pieprzem do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką niewielkie placuszki, i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć z obu stron na niezbyt dużym ogniu na rumiano.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jeszcze ciepłe z kwaśną śmietaną.