Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane po koreańsku

Placki ziemniaczane po koreańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 564

Dodano:

Odsłon: 22694

danie wegetariańskie z tradycyjnej kuchni koreańskiej

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z poszatkowaną kapustą pekińską, posiekanym szczypiorkiem, cebulą (1 sztuka), papryką w proszku, zmiażdżonym czosnkiem, jajkiem oraz mąką. Masę dokładnie wymieszać.

  2. Drobno pokrojoną cebulę (½ sztuki) podsmażyć na złoty kolor. Dodać kolejno obraną, oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. Gdy cukinia z papryką będą już miękkie, dodać 2 sparzone wcześniej, obrane i roztarte pomidory. Na zakończenie dodając 2 łyżki koncentratu pomidorowego i przyprawiając bazylią, pieprzem i solą, gotować jeszcze przez około 4-5 minut.

  3. Rozgrzać olej na płaskiej patelni, smażyć niewielkie, okrągłe placki na złoty kolor (około 4 minuty z każdej strony). Podawać z gotowym sosem z cukinii, powierzchnię posypując świeżą natką pietruszki.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monitka2807 18 lutego 2010 ciekawy pomysł ja mam w swoich przepisach placki po kowalsku tez sa smaczne polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 09 lutego 2010 Uwielbiam placki ziemniaczane - solo i z wszelkimi gulaszami i potrawkami. Na pewno wypróbuję Twoja propozycję!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 08 lutego 2010 Świetny pomysł na sos :D, spróbuję przy następnym smażeniu placków.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń