Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z cukinią i tymiankiem

Placki ziemniaczane z cukinią i tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 11674

Dodano:

Odsłon: 305

Autorski przepis na smaczne i tanie placki ziemniaczane.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • Cukinia ½ kg
  • Jajko 1 szt.
  • Tymianek świeży posiekany 1 łyżka
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach , zaś cukinię zetrzeć razem ze skórką też na grubych oczkach, po czym odsączyć z nadmiaru soku. Dodać jajko, mąkę, tymianek, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, gdyby masa była za rzadka to dodać odrobinę bułki tartej. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć średnio powoli z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń